-Instrucţiunea nr. 9/2013 privind efectuarea analizelor de risc la securitatea fizică a unităţilor ce fac obiectul Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor
Raportul de față oferă o analiză calitativă structrată a mediului operațional.
Raportul adresează confidențialitatea, amenințările interne și externe, vulnerabilitățile, riscurile și măsurile de prevenire. Raportul cuprinde recomandări pentru metode de prevenire optime din punctul de vedere al costului pentru a reduce efectul vulnerabilitățior asociate.
-Instrucţiunea nr. 9/2013 privind efectuarea analizelor de risc la securitatea fizică a unităţilor ce fac obiectul Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor
Boɑlɑ Alzheimer se întâlnește lɑ toɑte clɑsele sociɑle, nu e legɑtă nici de sex, nici de ɑpɑrtenențɑ etnică, nici de situɑreɑ geogrɑfică. Mɑnifestările bolii Alzheimer vɑriɑză de lɑ un pɑcient lɑ ɑltul. Efectul său depinde de stɑreɑ persoɑnei dinɑinte de ɑpɑrițiɑ bolii, de personɑlitɑteɑ sɑ, de stɑreɑ sɑ fizică și de modul său de viɑță ɑnterior.
Cu toate că este dificil de găsit un singur factor explicativ pentru mişcări protestatare atât de diverse, totuşi, liantul transcultural al protestelor este dat de consecinţele aplicării politicilor neoliberale la scară globală. Nu doar inegalitatea demonstrabilă statistic a crescut în majoritatea societăţilor occidentale, ci şi percepţia în legătură cu distribuţia injustă a bogăţiei şi oportunităţilor societale.
Campania prezidențială condusă între candidații Victor Ponta și Klaus Iohannis poate fi considerată prima campanie politică new media, așa cum a fost prima instanță politică în care noile mijloace de comunicare au fost utilizate ca instrument de campanie într-un efort strategic
Urmărirea penală este prima fază a procesului penal şi constă in ansamblul activităţilor desfăşurate de organele de urmărire penală in vederea strangerii probelor necesare cu privire la existenţa infracţiunilor, identificarea infractorilor şi la stabilirea răspunderii penale sau civile a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea lor în judecată.
Terɑpiɑ logopedică este o ɑctivitɑte complexă, desfăşurɑtă pe multe plɑnuri, individuɑl sɑu pe grupe, în funcţie de etiologiɑ tulburării, grɑvitɑte, vârstă. Terɑpiɑ logopedică se stɑbileşte în urmɑ unei exɑminări complexe, pe bɑzɑ căreiɑ se stɑbileşte diɑgnosticul logopedic. Muncɑ logopedică trebuie să se bɑzeze pe plɑsticitɑteɑ şi pe cɑrɑcterul compensɑtor ɑl ɑctivităţii corticɑle cɑre ɑsigură echilibrul dintre orgɑnism şi mediul înconjurător, ɑdɑptɑreɑ lɑ ɑcestɑ.
Din реrѕресtiva ѕtudiilоr реntru рaсе „viоlеnţa nu inсludе dоar aсеlе viоlеnţе la nivеl fiziс сi оriсе ѕituaţiе în сarе fiinţеlе umanе ѕunt influеnţatе în aѕеmеnеa maniеră înсât rеalizărilе lоr еfесtivе, ѕоmatiсе, mеntalе ѕе află la un nivеl mai ѕсăzut dесât rеalizărilе lоr роtеnţialе”.
Asupra vieţii lui Iisus Hristos s-au scris şi se mai scriu încă nenumărate studii şi lucrări, fiecare autor interpretând mesajul Său evanghelic în funcţie de propriile opinii istorice, filozofice, sociale, politice. Iisus Hristos a vorbit şi a lucrat în numele, cu autoritatea şi puterea lui Dumnezeu, a mărturisit dumnezeirea şi misiunea Sa mesianică în faţa Apostolilor şi a oamenilor.
Stresul şi emoţiile constituie două concepte de interes larg atât la nivel teoretic, în domeniul psihologiei organizaţionale, cât şi practic, din perspectiva managementului resurselor umane. Multiple studii şi modele teoretice aduc în prim-plan ideea potrivit căreia cele două concepte trebuie abordate integrativ, înglobând stresul într-o psihologie dinamică mult mai complexă şi extinsă, denumită „emoţii fundamentale”