etichete

    Nu s-au specificat încă etichete.
Referate
Lucrari de Licenta - Drept, Calitate la preturi accesibile - licentiat.ro

Drept

Colectie de lucrari de licenta realizate din domeniul Drept, lucrari ce pot servi ca model de elaborare si sursa de documentare pentru propria dvs. lucrare de absolvire.

Filtre active

Aspecte teoretice si practice privind filiatia...

Pret 240,00 lei

Filiaţia este raportul care leagă pe un copil de părinţii săi. Filiaţia este un element fundamental al stării civile, care produce numeroase efecte juridice de ordin personal (numele, drepturile şi îndatoririle părinteşti etc.) şi patrimonial (dreptul la întreţinere, drepturi succesorale etc.). Din filiaţie rezultă rudenia, care uneşte între ele persoanele făcând parte din aceeaşi familie. Rudenia este legătura bazată pe descendenţa unei persoane dintr-o altă persoană sau pe faptul că mai multe persoane au un ascendent comun.

Audierea inculpatului

Pret 280,00 lei

Ascultarea constituie actul procedural prin care anumite persoane, inculpatul ori învinuitul, celelalte părţi, martorii, privitor la care există presupuneri că deţin informaţii în legătură cu fapta penală comisă ori făptuitorul acesteia, sunt chemate să ofere informaţii ori explicaţii în faţa organelor judiciare penale. 

Confiscarea speciala

Pret 340,00 lei

Confiscarea este o măsura de siguranță prevăzută în dispozițiile Codului penal, care poate fi luată numai faţă de o persoană ce a săvârşit o faptă penală.Această măsură are ca scop înlăturarea unei stări de pericol şi preîntâmpinarea săvârşirii unor fapte prevăzute de legea penală.

Infractiunea de inducere in eroare a organelor...

Pret 320,00 lei

În orice sistem penal infracțiunile contra înfăptuirii justiției joacă rolul de sprijin a desfășurării în bune condiții a procedurilor judiciare. Din nefericire, de-a lungul timpului protecția penală a înfăptuirii justiției a fost aplicată într-un mod insuficient și ineficient, luând în considerare numărul mare de persoane care depun mărturie mincinoasă sau numărul de persoane care depun plângeri penale pentru a împiedica desfășurarea unui proces civil. 

Metode de investigare a traficului de stupefiante

Pret 380,00 lei

Traficul ilicit de droguri  constituie un întreg mecanism care implică producția, comercializarea, transportul, distribuirea și vânzarea. Acțiunilor organelor de cercetare penale specializate în lupta anti-drog trebuie să aibă în vedere în mod sistematic toate etapele activității ilicite care se realizează în interiorul rețelelor de traficanți. 

Metode de investigare a infractiunilor comise...

Pret 240,00 lei

Infracţiunile comise cu violență, reprezintă cele mai grave infracţiuni contra persoanei, prin săvârşirea acestora, omului i se sustrage de cele mai multe ori cel mai de preţ bun, şi anume viaţa. Din această cauză, faptele îndreptate contra vieţii omului au fost incriminate din cele mai îndepărtate vremuri, şi au fost sancţionate cu o mare severitate.

Modalitati tehnico-tactice de efectuare a...

Pret 260,00 lei

Corupţia reprezintă punctul de pornire al tuturor activităţilor infracţionale desfăşurate de organizaţiile criminale. Ea este un fenomen extrem de nociv,cvasi-generalizat în toate structurile sociale. Deşi există în toate ţările lumii, în statele care trec printr-o perioadă de tranziţie, nocivitatea corupţiei se simte mai acut. Corupţia necontrolată are capacitatea de a distruge însăşi fiinţa statului şi a instituţiilor sale democratice .

Pedepsele in dreptul penal

Pret 280,00 lei

În concepţia doctrinei penale române majoritare, pedeapsa privită sub aspect instituţional reprezintă cea de-a treia instiuţie fundamentală a dreptului penal, alături de infracţiune şi răspundere penală. Aceste trei instituţii ar corespunde celor trei realităţi în jurul cărora se situează toate reglementările legii penale, adică fapta penală, făptuitorul şi constrângerea penală. 

Minorii, victime ale traficului de persoane

Pret 120,00 lei

Traficul de persoane nu este un fenomen nou, specific societăţii în care trăim azi, ci are o istorie îndelungată, urmând îndeaproape dezvoltarea omenirii.Ca problemă socială, însă, traficul de persoane începe să fie remarcat abia la sfârşitul secolului XIX, când în rapoarte ale poliţiei din diferite state se indicau răpiri şi vinderi de copii şi fete din satele locuite de evreii din Ţara Galilor şi din ţări ale Europei Centrale şi de Est, în bordelurile din întreaga lume . 

Produs adăugat pentru comparare.