etichete

    Nu s-au specificat încă etichete.
Referate
Lucrari de Licenta - Management, realizate de redactori specializati

Management

Colectie de lucrari de licenta realizate din domeniul Management, lucrari ce pot servi ca model de elaborare si sursa de documentare pentru propria dvs. lucrare de absolvire.

Filtre active

Analiza diagnostic a domeniului resurse umane...

Pret 200,00 lei

Resursele umane sunt considerate ca fiind una dintre cele mai importante surse ale firmelor de astăzi. Managementul resurselor umane este mai important decât alte surse competitive, deoarece acești oameni folosesc alte active în organizație, care tind să creeze competitivitatea pemtru a atinge acele obiective. Astfel, organizațiile trebuie să înțeleagă așteptările forței de muncă, în scopul de a atinge performanța dorită. Realizarea așteptărilor angajaților va permite dezvoltarea comportamentului dorit al angajaților din organizație. 

Analiza efectelor pozitive ale globalizarii...

Pret 200,00 lei

Globalizarea economică reprezintă în esenţă, procesul prin care pieţele bunurilor şi serviciilor, piaţa monetară,financiară şi a muncii se extind dincolo de graniţele unei ţări constituindu-se astfel un sistem economic mondial unic şi coerent.Analizată îndelung, globalizarea a devenit un fenomen obiectiv, fără precedent în istorie, prin amploarea şi evoluţia sa. Criticată şi apreciată în acelaşi timp ea îşi urmează evoluţia. Deşi, are aspecte negative, sunt însă şi aspecte importante care asigură echilibrul şi bunăstarea. Globalizarea a apărut şi s-a dezvoltat ca urmare a adâncirii fără precedent a concurenţei la toate nivelurile:agenţi economici, state, regiuni.

Cai de protejare a mediului in municipiul...

Pret 260,00 lei

În climatul internaţional al începutului de mileniu, reconcilierea între nevoia dezvoltării economice şi sociale, pe de o parte, şi protecţia mediului, pe de altă parte, este esenţială. Ca urmare, se impune promovarea dezvoltării durabile, care integrează creşterea economică, îmbunătăţirea calităţii vieţii, sănătatea, educaţia, dezvoltarea socială şi protecţia mediului.

Managementul activitatilor de fidelizare a...

Pret 230,00 lei

În perioadele de criză, dar nu numai, fidelizarea clienților este un aspect cheie, care trebuie să se regăsească în strategiile de marketing ale companiilor, pentru a își asigura profitabilitatea și implicit supraviețuirea pe piață. Motivul pentru care companiile ar trebui să aloce resurse de bani și timp pentru a își fideliza clienții este unul simplu, respectiv: câștigarea unui client nou costă mult mai mult decât păstrarea unui client vechi.

Misiunea de audit in cadrul departamentului de...

Pret 220,00 lei

În actuala conjunctură economică, organizaţiile se axează pe găsirea de soluţii de eficientizare a activităţii sau cel puţin de supravieţuire, iar realizarea unui audit al resurselor umane, ca o componentă a managementului în acest domeniu, ar putea găsi răspunsuri la numeroase întrebări, ar putea să orienteze, să ofere alternative şi să întrevadă soluţii, în urma stabilirii unui diagnostic clar şi concis.

Produs adăugat pentru comparare.